25. august 2014

Fairtrade

... ehk eesti keeles õiglane kaubandus. Mis see on? See on see, kus pole kasutatud lapstööjõudu ja kus tehtud töö eest on makstud väärilist tasu. Aitab arengumaade väiketootjatele võimaluse ellu jääda. Eesti keeles on sellest kirjutatud SIIN!

Poe kohal olev silt kuulutab: "Commercio equo solidale", vaatasin järgi ja nii ongi, et Equo tähendab itaalia keeles "õiglane".

Sellesse väiksesse poodi oli kokku toodud kaupu kaugemalt ja lähemalt, see tähendab, et ka sealtsamast Materast. Mäletate seda taaskasutuskeskuse postitust- ka nende kaup oli Fairtrade poekeses kenasti koos arengumaade omadega kõrvuti.


 Samuti oli seal müügil ka kasutatud asju, mis ootasid oma uut ringi kellegi juures, kellele meeldivad iseloomu ja ajalooga asjad. Sain aru, et kaupluse juhataja oskab igale vanale asjale loo juurde rääkida, kelle oma see oli ja kuidas see nende kätte sai- mis on iseenesest vägagi armas. Näiteks pildilolev teekann koos kolme topsiga maksis mingi 30 eurot. Ilma loota vahest ei ostakski, kuid lugu on seda väärt ja aitab klienti ostuotsust emotsioonide pealt vastu võtta. Vä- ga   la- he!

Ning iseenesest mõista, sai ses kaupluses maksta kohaliku rahaga. Ma tean, ma pole veel kirjutanud sellest põnevast kohalikust rahast, kuid järgmisel nädalal on meil kokkusaamine ühe inimesega, kes on olnud selle projektiga algusest peale seotud, siis saan anda päris tõest infot. Senikaua- kannatust!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar