13. august 2014

Maavärin

Täiesti uskumatu lugu, ma kogesin maavärinat!

Eile õhtul rääkisin Jaanusega Skypes ja järsku tundsin, et vasakul toimub midagi, vaatasin sinnapoole ja juba oli see jõnks minu alt läbi käinud. Nagu tuba oleks raputatud. Raputus tuli vasakult magamistoa uksest ja läks paremale läbi akna välja :)

Vaatasin Jaanule suurte silmadega otsa, et mis see siis nüüd oli? Kahtlus oli sees, sest meil siin kõrval kiriku juures ehitatakse midagi ja aeg ajalt kostavad sealt ka mingid üle kvartali kaikuvad paugud. Nüüd oli aga kõik vaikne ja raputus oli täiesti teistmoodi.

Viskasime veel nalja juhtunu üle ja nii ta jäi. Täna hommikul aga Eliana juurde jõudes, oli esimene asi, mis ta minult küsis: "Kas Sa maavärinat tundsid eile õhtul?"
"Jaaa, täitsa lõpp, see oligi maavärin, jah?", tundsin end põnevil.
"Jah, meil siin ikka korra viie aasta jooksul maa väriseb," lausus tema, sain aru, et temagi jaoks oli see elamus, mis siis veel minust rääkida!

Täna hakkasin siis googlile pakkuma sõnu: maavärik ja Itaalia, ning leidsingi end leheküljelt: http://www.volcanodiscovery.com, kust leidsin info ka eilse maavärina kohta. Selgub, et epitsenter oli Materast umbes 30- 40 km kaugusel läänes ja meie siin tundsime ainult 3,1 magnituudise värina järellainetust. Hea, et niigi läks!

Nüüd olen ma taas kogemuse võrra rikkam :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar