Siin siis jätkulugu eelmisele postitusele, juttu tuleb sellest, kuidas me Pariisist tulnud klientidega hüvastijätuõhtusööki sõime.
Noormees nimega Tino Gelli (kelle ema on itaallanna) oli üliõpilasest muusik, õpib veel küll
ülikoolis, kuid osaleb sellises kollektiivis nagu ABRAXAS
(peitsin lingile tema helipilve, soovitan kuulata) ja tema neiu on kunstitudeng. Mõlemad
väga loovad ning eredad isiksused. Nad olid broneerinud Eliana juurde majutuse
kaheksaks päevaks, seega jõudsime nende elu- oluga väga kurssi saada ja
ka vastupidi.
Viimasel õhtul tegid nad ettepaneku, et
teevad meile süüa. Tänutäheks suurepärase vastuvõtu eest ning nagu
pereliikmeks olemise eest. Plaanis oli valmistada killukesi prantsuse
köögist. Selline suurepärane mõte! Kus te olete Eestis midagi sellist
kohanud? Eriti vist mitte.
Ja
nii oligi õhtul kella üheksa paiku õue kaetud kena lauake- kõik oli väga ´a la carte, esimeseks
roaks prantsusepärane liha pastaga (noh, väga sarnane itaalia köögile,
kuid sellise valiku nad tegid, eristudes kastmega) ning teiseks roaks
oli pošeeritud munaroog, mis oli natuke magus, kuid see-eest väga põnev
maitselt.
Millest me siis räägime sellistel
õhtusöökidel? Räägime oma maast, kommetest, rahvusroogadest. Räägime
millega tegeleme, mida armastame. Usun, et suutsin Eesti, kui talvise
turismisihtkoha küll neile prantslastele "maha müüa". Täiesti uus oli
minu jaoks info, et nad vihkavad oma talve, kus taevast tuleb mingit
märga värki, millest ei teki ei lumevaipa ega midagi. Nad igatsevad
korralikku talve koos kelgutamiste, lumesöömise ja saunaga!!! :)
Sellel
õhtul tõi Eliana meie väikese seltskonna tarvis välja ka minu poolt
külakostiks viidud käsitöö kamašokolaadi. Kiideti igati heaks! :)
Külalislahkuse sünergia...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar