27. august 2014

Montescaglioso


Sellenimeline külake, mis tegelikult annab siiski linnamöödu välja, asub 18 km Materast lõuna poole. Sõit sinna võtab tublisti rohkem aega, kui meie sirgetel ja tasastel teedel.

Linn on 170 km2 suur ja seal elab 10 000 inimest. Turismiveeb on nimetanud Montescagliosot üheks paljudest Itaalia juveelideks.

Nagu ma erinevaid allikaid uurides aru sain, tekkis tänan linnake sajandeid tagasi just selle kindluse ümber, mis asub 365 m kõrgusel mäe tipus. Tegelikult on tegemist 11. sajandil ehitatud vana kloostriga, mille kohta võib leida infot järgnevat nime googeldades: Benedectine Abbey/ in Matera/ in Montescaglioso/ in Italy.
Meie eesmärk oli seal aga muu hulgas külastada ühte kohalikku biomarketit, kus müüdi ökoloogiliselt puhast kaupa ja tervisekaupu. Pluss ka sõbralikke puhastusvahendeid niimoodi, et tuled oma taaraga ja sulle valatakse just niipalju, kui vaja. Sa ei koorma keskkonda pidevate uute plastpudelitega, vaid kasutad vanu, käies neid vajadusel tankimas. 

Lisaks leidsin sealt kohalikku mahetoodangut ingveri ja chicken beans näol- ütleks mulle ainult keegi, mis on selle vilja eestikeelne vaste. Samuti oli seal ka õiglase kaubanduse nurgake. Nagu näete- kõik on omavahel seotud. Selline vastutustundliku kaubanduse võrgustik, kus kõik on omavahel seotud ja mida toetab see salapärane kohalik raha. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar