3. september 2014

Casa Netural

Täna tegime Elianaga veidike tööd tema kodulehe kaasajastamiseks ja  upgreade´imiseks. Aitasin tal koostada uusi tekste, mõtlesime piltidele uued pealkirjad- kõik puha selleks, et google lükkaks tema kodulehte teiste samasuguste seas ikka ülespoole. Ühesõnaga, tegime kodulehele veidi CEO-d! See on midagi, mida mina saan talle vastu anda. Samuti kutsus ta järgmiseks nädalaks fotograafi ja me kirjutasime nö. stsenaariumit, mida ja kuidas on kindlasti vaja pildistada. Minust saab neil piltidel üks põhjamaine heledapäine klient (ilge jama, mu juuksed kasvavad siin kiiresti, et koju tuleb juba täiesti mitteheledapäine tüdruk :))

Seejärel võtsime aga jälle jalad selga ja läksime linna peale, ta tahtis mulle tutvustada Casa Netural ühendust, mille kodulehega www.benetural.com, soovitan ma huvilistel Kikost, Vikost, Turismiklastrist ja Viru Toidust tutvuda. Muide, sellel kollaažil on väikestest piltidest keskmisel näha kappari, üks õieke on ka veel küljes ning alumisel väiksel pildil on sidrunipuu koos sidruniga- milline rõõm minu jaoks!


Üks ütlemata kena, romantiline ja elegantselt lohakas hoovike (nagu pildilt näha) peitis endas lisaks muudele elanikele ka kena pesa, mis on Casa Neturali käsutuses (II korrusel avatud helesinine uks).

Tegemist on 2012. aastal sündinud ettevõtmisega, kus loodi kohalikku asja ajavate ettevõtjate, arvamusliidrite ja ametnike ideede inkubaator, kus tehakse sotsiaalset innovatsiooni (social innovation) läbi kodanikuvastutuse (responsible sitizenship).

Alustas seda liikumist üks arhidekt Antonio, kellega oli mul au ka ühel varasemal korral kohtuda- algul elas ta ise samade ruumide II korrusel ja all jagas oma elutuba kõikide nendega, kes soovisid midagi uut ja teistmoodi teha. Sealsetest ühistest ajurünnakutest on sündinud nii mõnigi start up...

Nüüd on Antonio kolinud mujale ja II korrusele saab vajadusel tagasihoidliku raha eest majutada mõne koostööpartneri või suvekoolis osaleja (muide, kool algab Itaalias 15. septembril, kuid Summerschool (suvekool) algab 1. septembril, millest võtavad osa nii kooliealised noored, kui ka üliõpilased. 1. septembriga ilmuski linnapilti palju lärmavaid noori igalt poolt üle Itaalia).

Alumist korrust te nägite eilse postituse pildil, sest meie English class toimub just seal. 

Kogukonnale, kes on Casa Neturali liikmed (22 kohalikku väikeettevõtet ja farmerit) saavad kasutada ruume tasuta, teistelt küsitakse õiglast (st. mitte kallist) renti. Nad peavad ennast ise ära majandama, sest linna poolt nad paraku midagi ei saa. Näiteks inglise keele kursuse korraldajad maksavad renti.

Panite tähele, jälle on rõhk kohalikul toorainel, tootel ja teenusel (3T). Samuti jooksevad kõik niidid siia kokku, mida mööda olen eelmise kuu käinud ja millest teile blogi vahendusel kirjutanud! Kohalikku ettevõtjat tuleb toetada ja siin on see juba väga edukalt töös!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar