11. september 2014

Lõngamaania

Täna ei taha ma kiisust, ei kutsust,
Nukust, ei klotsidest laulda....
... st. tähendab, kirjutada :)

Täna alustan ma hoopiski ühe põneva projekti kirjeldamist ning siis kui saame sellega siin ühele poolele, siis annan uuesti märku.

Eliana majutusasutuse nimi: L´Albero di Eliana tähendab tõlkes Eliana puu. Ka logo peal on puu, mis kasvab kivisest pinnast. Küsite, et miks puu ja kus see puu siis on?

Vahelepõikeks veel nii palju, et vähemalt siin linnas kasvavad enamus puid pottide sees- suured suuremates ja väiksed väiksemates. Maa seest kasvavaid puid (va. parkides) võib ühe käe sõrmedel üles lugeda, kuid üks nendest on Eliana maja taga ja teine punnitab kangelaslikult millalgi ammu kuivanud ja mahasaetud tüvest uusi rohelisi võrseid- tegemist on viigimarja puuga (pildil).

Eliana naerab selle peale, et ükskõik, kus ta ka ei viibiks, kas ajutiselt või alaliselt ei elaks (varem on ta aastajagu elanud nii Austraalias kui ka Indias), ikka ja alati on seal üks puu. Olgu või tilluke, kuid ikkagi puu.

Samas olete vist ka juba rohkemal või vähemal määral aru saanud, et tegemist on väga öko- sõbraliku inimese ja ka majutusasutusega. Ning see puu ettevõtte nimes ja logol võtab väga kenasti kokku selle filosoofia, mida perenaine endaga kaasas kannab: säästa loodust, tarbi vähem ning muidugi puu ise.

Ka maja sees on puu- koridoris. Esialgu on ainult tüvi, mis tekkis sinna samuti ühe koostegemise raames, mida Eli nimetab Working Bees- (töötavad mesilased), ehk see tähendab seda, et sõbrad tulevad kokku, teevad mõned mõttetalgud ja viivad siis loodud ideed koos ellu. Niimoodi muide, aitasid need working beed suures osas sisustada teise ringi asjadega, neid parandades ja ümbertehes, Eliana toad.

Nüüd aga tüve juurde tagasi. Nagu kõrvalolevalt pildilt näha, on uksevahest piiluv tüvi seisnud tükk aega ilma lehtedeta.  Nüüd siis tuli mõte, et ma võiks seda projekti edasi viia ning lubasin lahkelt puule lehed heegeldada. Rohelised ja punased, sinised ja kollased, pruunid ja hallid... Millist teiseringi lõnga Elianal ainult ei olnud- pea kõik sai kasutusse võtta.


Saabuval esmaspäeval saab tüvi oma lehed. Ei jõua ära oodata :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar